Thursday, 9 June 2011

PERMATA HATIKU~~ IBU DAN AYAH..


PERMATA HATIKU~~ IBU DAN AYAH.. 
Kekasihku di dunia,insyaAllah di akhirat jua…

✿•*¨`*• ..✿•*. (¯`v´¯) (¯`v´¯) .•**•✿ .*¨`*•✿.•
. . ✿ •*¨`*•...✿•*¸(¯`v´¯)¸.•´*¨ `*•✿ . *¨`*•✿
. . ✿ •*¨`*• Subhanallah, سبحان الله. . ✿ •*¨`*•
... …….…………... •.¸.•´ ………….……… ..✿•*¨`*•✿
✿✿•*¨`*•. •✿.¸.✿•´ .•*¨`*•✿✿ .•*¨`*•✿✿

Tak tergambar perasaan hati ini bila terpaksa berjauhan dengan keluarga..sejak dari bangku sekolah lagi diriku belum pernah berjauhan dengan mak dan ayah..kalau zaman sekolah dulu, pilih sekolah yg paling dekat dengan umah..sek menengah dato’ syed ahmad..alhamdulillah sekarang dah jadi sek cluster kecemerlangan..:) berbunga hati ni bila dapat tahu sekolah ku dulu dah jd sekolah cemerlang..walaupun kawasan luar bandar..hehe

**hari penyampaian pingat daripda sultan kedah,di istana anak bukit..

Bila habis spm masuk university..alhamdulillah naseb baik dapat dekat..pertama kali pengalamanku tinggal berjauhan dgn family..sebelum ni kalau paling lama pon setakat seminggu dua ja,tu pun pergi lawatan sek atau kem apa2..hehe Alhamdulillah, Allah telah merancang yang terbaik untukku… sebelum masuk university, dapat plkn..tp dekat jer..plkn kem rekreasi belia,Baling..still dalam area kedah..ini bermakna diriku ada pengalaman 3 bulan berjauhan dengan mak dan ayah.. itu pon rasanya macam dah 3 tahun..bertapa lamanya rasa bila ada dalam kem tu.. bila malam teringat dekat mak ayah..huhu menangis sorang2 bila pagi ja,awal2 lagi pergi cari public phone..maklumlah dekat sana hanya boleh guna henset sminggu sekali jer..lagipun masa dekat plkn jadual sgt lah padat.. pilu hati ini hanya tuhan yang tahu,bertapa rindunyaa pada mak ayah.. bila cakap phone,confirm nagis…duit syiling mesti spare punya banyak2..hehe <3 <3 huhu sayangnya aku terhadap mak dan ayah hanya tuhan yg tahu.. doaku smoga Allah sentiasa melindungi ibubapaku dan meredhai mereka..

                    **sumber inspirasiku...ayah,adik sayang ayh sangat..

Berbalik pada pengalamanku 1st time masuk U dan berjauhan dengan keluarga, Ya Allah, hanya tuhan yg tahu..sedih pilu nyilu semua ada lah..niat akau berlajar kerana Allah dan ingin mencari ilmu sebanyak mungkin..terpaksa berjauhan dgn keluarga.. bila di university, mak ayah slalu bagi semangat dan pesan..belajar rajin2..betulkan niat..mak cakap “mak tak dapat jaga adik sepanjang masa,tpi Allah akan dapat jaga adik sepanjang masa..ingat pesan mak ni,jgn tinggal smbhyg (solat)..berdoa..usaha sampai Berjaya..kalau dah usaha tak dapat apa kita nak,ada lagi yg lebih baik”..menitis airmataku saat mak dan ayah menghantarku ke university hari pertama dulu..menggunung harapan mereka terhadapku..aku tak mampu nak balas semua kebaikan dan pengorbanan ibubapaku.. hanya yg aku mampu lakukan,berdoa setiap hari untuk mereka..dari kecil sampai besar, mak dan ayah sabar dengan kerenahku.. akulah anak yg paling macam-macam berbanding dengan adik beradik yang lain…

Alhamdulillah,kehidupanku cukup sempurna dengan keluargaku..mak ayah yg penyanyg, abang2 yg baik dan kak yg sangat penyabar..

Mak ayah,saat menaip nota ini,diri ini teramatttt rindukan kalian..menitis airmata kerinduan..walaupun secara puratanya hari2 cakap dengan mak ayah di telefon,tapi apa kan daya..hati ini milik ilahi..dan kerinduan ini Allah yg cetuskan..mungkin ini yg dikatakan kasih sayang antara ibubapa dan anak2..

Jauh di sudut hati, teringin sangat nak mengerjakan haji dan umrah bersama kalian..moga Allah makbulkan doaku ini..<3 mak ayah,anakmu ini nur syuhaidah sangatlah bersyukur sebab dikurniakan ibubapa seperti kalian.. sepanjang kehidupanku bersama kalian,tak pernah sekalupun rasa diri ini kekurangan..Alhamdulillah ya Allah..syukur..

Mak ayah, walaupun kalian tak tahu apa2 tentang internet..tp cheq nak tulis jugak disini yang anakmu ini teramat menyayangi kalian..i love u all so much!!!! hanya Allah yg mampu membalas jasa kalian terhadap diri ini.. <3 <3 <3
    **rasa macam nak lari balik umah ja sekarang ni,nak peluk mak ayah..huhu

.. <3 pesan ayah,patah sayap bertongkatkan paruh,gunung yang tinggi tetap kudaki...ayah pesan,usaha doa dan tawakkal tu penting...ingat!!


jgn kita membenci seseorg kalau kita tk nak d benci..
jgn curang bila dah bkahwin kalau kita xnak d curangi.. jgn sakiti hati org kalau kita xnak d sakiti..jgn mungkir janji pd seseorg kalau kita xnak d mungkiri..jd anak yg soleh@solehah, nanti ank2 kita akn jd soleh@solehah.. slalu mendoakn ibubpa kita, nanti ank2 mendoakn kita ~~~ what we give, we will get back

No comments:

Post a Comment